Dutchflowerlink.nl
Bloemschikken (Floral design), plant design, bloemen en planten, tuinieren, trends, exposities, corso's, symboliek en milieuzorg. Informatie over lessen en workshops in bloemschikken, vele foto's en een webwinkel. U vindt er o.m. pagina's met de maandelijkse tuintips, informatie over een beplantingsplan, borders, compost, winterbescherming etc.
En op dezelfde website vindt u bovendien een aantal leerzame cursussen en tutorials
.

Rob de Reus
Deze website laat de gemaakte werken zien van de kunstschilder Rob de Reus.

Groenewaaier.be
Blog over tuinieren
Leer hoe je je planten op je terras het beste verzorgt.

Laurus nobilis - laurier alle info

Laurus nobilis - laurier alle info,onderhoud, gebruik, symboliek, soorten, etc...Hoe maak ik zelf een siertuin?
Hier kunt u leren hoe u een tuin aanlegt.(alles gratis)
Deze site is bedoeld om de mensen gratis wegwijs te maken wat betreft het aanleggen van een tuin. En niet alleen grote en dure tuinen maar ook kleine tuinen. We hebben het over het bestraten van tuinen, waaronder grote en kleine tegels, coble-stones, trommel stenen, enz enz. We gaan ook een schutting plaatsen. Plaatsen van graszoden. Plaatsen van water elementen. Vijvers maken. Maken van een vlonder enz, enz.

Online tuinadvies
IdeeŽn en tips die uw
liefde voor uw tuin doen toenemen. U vindt op deze mooie website artikelen over de volgende onderwerpen:
 • Bomen en heesters
 • De kindertuin
 • De voorjaarstuin
 • De wintertuin
 • De zomertuin
 • Groente en fruit
 • Grondsoort en bemesting En verder: Klimplanten | Rozen | Snoeitips | Terras en balkon | Tuinkruiden | Vaste planten | Alles over bollen | Onderhoud

  Online tuinkalender
  Lees hier wat er iedere maand van het jaar in de tuin gedaan kan of moet worden.

  Tuintips voor dummies
  Een verzameling tuintips voor beginnende (en psst, niet doorvertellen, ook voor gevorderde) tuiniers. Doe er je voordeel mee.

  Tuinplannen
  Op deze site vindt u veel tuininfo, een uitgebreide plantendatabase met snoei- en bemestingsadviezen en veel aanverwante, op de tuin gerichte, onderwerpen.
  Handig is ook dat u per Nederlandse gemeente kunt zoeken naar tuinbedrijven bij u in de buurt.

  De Tuingids
  De tuingids is een initiatief van vrijwilligers die samen met u hun kennis willen delen. Op deze site staan inmiddels bijna 1000 artikelen over o.a. tuinaanleg, onderhoud, vijvers, tuingereedschap, kruiden, plantenziekten bestrijden, enzovoorts.

  Sunflowers.nl
  Mooie website waarin Emily Solcova laat zien dat ze handig is in het ontwerpen van een website ťn de aanleg en het onderhoud van een tuin.

  De Tuinsite
  Deze site is gemaakt om u te helpen bij het veranderen of het aanleggen van een nieuwe tuin. U vindt hier wellicht een leuk idee dat u kunt toepassen in uw tuin, er staan op deze site veel foto's van planten, bloemen en bomen plus enkele tips voor het planten. Ook vindt u hier voorbeelden van barbecues, pergola's en vele dingen meer die je in de tuin kunt toepassen.

  Tuininfo.nl
  Zeer informatieve en uitgebreide site over alles dat met de tuin te maken heeft: van tuinontwerp tot snoeien, van milieu tot tuinvijvers, werkelijk alles komt aan bod.


  Tuinadvies.be

  Honderden tuin-, vijver-, kruiden- en plantentips.
  Dze site wordt gemaakt door een team van tuinbouwleerkrachten, tuinliefhebbers en specialisten die hun ervaring en kennis met elke tuinliefhebber willen delen. De artikelen met gedetailleerde uitleg zijn voorzien van vele foto's.
  De site bevat eveneens de grootste gratis bloemschikcursus van het internet. Zegt Tuinadvies.be.

  De Complete Vijvergids
  Alle informatie voor het aanleggen van een koivijver, zwemvijver of siervijver met allerlei nieuwtjes.

  Tuinman Gids
  Op deze site vind u het dichtstbijzijnde tuinmanbedrijf. • Link aanmelden

  © Leefhoek.nl 2012